• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
YAZI KİME AİT

ÇEK, SENET, MEKTUP, VS. ÜZERİNDE BULUNAN 

 YAZININ

KİME AİT OLDUĞUNUN TESİPİTİ İÇİN

İBS KRİMİNAL

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

Soyadı kanununa göre imza
Soyadı kanununa göre imza, önce öz sonra soyadı yazılmak suretiyle atılır. (md.2) Ancak sadece ad veya soyadı ile imza atılmasına engel bir durum olmadığı gibi, takma ad ile de imza atılabilir. Önemli olan, atılan imzada kişinin kimliğini göstermesidir.
MADDİ DEĞERİ EN YÜKSEK VARLIĞIMIZ İMZAMIZDIR.
MADDİ DEĞERİ EN YÜKSEK VARLIĞIMIZ İMZAMIZDIR.

Genel olarak imzayı bir belgenin altına bir kimsenin bu belgeyi yazdığını veya onayladığını belirtmek için koyduğu işaret olarak tanımlayabiliriz. Hukukta ise imza, bir kimsenin kimliğini tespite yarayan işaret olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle imzanızı her şeyden iyi korumanız, çok dikkatli ve bilinçli kullanmanız en önemli hukuki güvencenizdir. Yine hukukta imza ile imza eden kimse beyan iradesini, yani borç altına girme iradesini açıklamış olur.

Arayın bilgilendirelim
İMZA, EL YAZISI, BELGEDE SAHTECİLİK İNCELEMELERİNİ

İBS KRİMİNAL

(İMZA, YAZI, BELGEDE SAHTECİLİK LABORATUVARLARI,

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK)

OLARAK;

ANKARA JANDARMA KRİMİNAL DAİRE BAŞKANLIĞI BAĞLISI, İSTANBUL JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARI EL YAZISI VE DOKÜMAN İNCELEME KISIM AMİRLİĞİNDEN KISIM AMİRİ OLARAK EMEKLİ, JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARI UZMANLIK SERTİFİKASI SAHİBİ, BİR FİİL ANKARA-İSTANBUL-BURSA-AYDIN (SÖKE)-VAN JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVARLARINDA İMZA-YAZI-BELGEDE SAHTECİLİK KONULARINDA YİRMİ ÜÇ YILLLIK BİR ÇALIŞMA VE ARAŞTIRMA SÜRECİNİN VERDİĞİ TECRÜBE İLE ADLİ VAKALARA IŞIK TUTMAK, HAKLIYI HAKSIZDAN AYIRMAK, HER ŞART ALTINDA TAM BİR TARAFSIZLIK VE GİZLİLİK İÇERİSİNDE TEKNİK DONANIMA SAHİP LABORATUVAR (BULGU VE DELİLLERİN İNCELEMESİNİN YAPILARAK BİLİMSEL SONUÇLARIN ORTAYA KONULMASI AMACIYLA TEŞKİL EDİLMİŞ YAZI-İMZA-BELGEDE SAHTECİLİK UZMANLIK ALANLARINDA FAALİYET GÖSTEREN LABORATUVAR) ORTAMINDA İMZA, EL YAZISI, BELGEDE SAHTECİLİK İNCELEMELERİ İÇİN GEREKLİ OLAN OPTİK ALETLER VE CİHAZLARIM İLE GRAFOLOJİK VE GROFOMETRİK YÖNTEMLERLE, GEREK İNCELEMEYE KONU VE GEREKSE KARŞILAŞTIRMAYA ESAS BELGELERDEKİ İMZALARIN GENEL ŞEKLİ (TERSİM BİÇİMİ), İMZALARIN BAŞLANGIÇ FİGÜRÜNÜN TERSİMİ, İMZALARIN ORTA GÖVDE YAPISININ ŞEKLİ, EBAT VE ORANLARIYLA İSTİFLENİŞİ, İMZALAR İÇERİSİNDEKİ UNSURLARIN BİRBİRLERİNE OLAN ORAN VE MESAFELERİ, İMZALARIN TERSİMİNDE KALEM HAREKETLERİNİN SAYISI, KALEMİN İZLEDİĞİ YOL, İMZALARI OLUŞTURMAK MAKSADIYLA YAPILAN ÇİZGİLER VE BU ÇİZGİLERİN AÇISAL ÖZELLİKLERİ, İMZALARDA YAZI ARACINA YAPILAN BASKI DERECESİ SONUCUNDA ÇİZGİSEL HAREKETLERİN GENİŞLİĞİ VE YOĞUNLUĞU, İMZALARIN İSTİF (TERTİP, DÜZENLEME), EĞİM (İMZA HATLARININ BELGEYE VE ZEMİNE GÖRE AÇISI), DOĞRULTU (YÖNÜ-İSTİKAMETİ) VE BOYUTU, İMZALARIN SEYİR (DEVAMLILIK, SÜREKLİLİK), HIZ (İŞLEKLİK, ÇİZGİ KALİTESİ) VE BASKI DERECESİ (TAZYİK, FULAJ İZİ DERİNLİĞİ), İMZALAR İÇERİSİNDEKİ ALIŞKANLIKLAR (NOKTALAMA İŞARETİNİN YAPILIŞI VE POZİSYONU), İMZALARIN BİTİM HAREKETLERİNİN YAPILIŞI, KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLER V.B. YÖNÜNDEN TAŞIDIĞI ÖZELLİKLERİ TAM VE KUŞKUYA YER VERMEYECEK ŞEKİLDE BELİRLEYİP KARŞILAŞTIRARAK; İMZA VEYA EL YAZISININ ATFEDİLEN-SORULAN KİŞİYE AİT OLUP OLMADIĞINI, DAYANAKLARINI GÖSTEREREK, TARAFLARIN, MAHKEMENİN VE YARGITAY’IN DENETİMİNE ELVERİŞLİ RAPOR İLE ORTAYA KOYMAKTAYIM. KARŞILAŞTIRILAN İMZA VE EL YAZISININ HANGİ NEDENLE FARKLI VEYA AYNI KİŞİNİN ELİ ÜRÜNÜ OLDUĞUNU GÖRÜNTÜLER İLE DESTEKLİYEREK YAPMAKTAYIM.

Telefonlar

0 212 830 0946
0 505 485 4870
0 532 355 3426

www.imza-belgedesahtecilik.com

ibskriminal@gmail.com

https://youtu.be/vQPj7vH8ApU DEN TAKİP EDİN
https://youtu.be/vQPj7vH8ApU
https://youtu.be/vQPj7vH8ApU
  • BİLİRKİŞİ 16 EKİM 2024 ÇARŞAMBA - 16/10/2024
  • Bilirkişinin Tanımı
    Mahkeme tarafından atanır ve görevi, mahkeme veya taraflar tarafından belirlenen konuda inceleme yaparak, sonuçlarını mahkemeye sunmaktır. Bilirkişi raporu, mahkeme kararının verilmesinde önemli bir rol oynayabilir ve mahkemece kabul edilirse, dava sonucuna etki edebilir.

    Bilirkişi raporu nasıl alınır?
    Bilirkişi, raporunu hazırlarken ihtiyaç duyması halinde kendisini görevlendiren merciin bilgisi ve onayı dahilinde tarafların bilgisine başvurabilir. Böyle bir durumda, bilirkişi tarafların bilgisine başvurmak İstediğine dair talebini yazılı olarak görevlendirmeyi yapan merciin onayına sunar.

    Bilirkişiyi kim görevlendirir?
    MADDE 50 – (1) Bilirkişi, resen veya talep üzerine ilgili merci tarafından görevlendirilebilir. (2) Bilirkişiler, bölge kurullarınca düzenlenen listelerden seçilir.

    Bilirkişi raporunu nasıl görebilirim?
    Bilirkişi raporlarına ilgisiz şahıs ve birimlerin ulaşması engellenir. İlgilisi UYAP, E-DEVLET, SMS sistemi üzerinden sorgulayıp içeriği dahil görebilirler.

    Bilirkişi raporu geldikten sonra ne olur?
    Mahkeme bilirkişi raporunu kabul ederse, hüküm verirken rapordaki bilgi ve görüşlerden yararlanır. Bilirkişi raporu hükme esas alındığı için, hazırlayan kişiler alanında uzman olmalıdır. Bilirkişi, raporunu hazırlarken belgeleri ve dosyaları inceler. Elde ettiği sonuçları da rapor halinde mahkemeye sunar.

    Bilirkişi raporunu kim talep eder?
    Kanunda bilirkişiye başvurulması yönünde bir zorunluluk yoksa hakim, bilirkişiye başvurma konusunda takdir hakkına sahiptir. Ancak Yargıtay, kanundaki “çözümü özel veya teknik bilgiyi gerektiren haller” ifadesini geniş yorumlayarak hemen her konuda hakimin bilirkişiye başvurması gerektiğini ifade etmektedir.

    Ceza yargılamasında bilirkişi res'en hakim tarafından tayin edilebilir. Ya da taraflar, tarafsız bir bilirkişi tayinini isteyebilirler. Bilirkişi ücreti ilk aşamada savcılık tarafından ödenir. Daha sonra haksız çıkan taraf, hazineye diğer ödemelerle birlikte bilirkişi ücretini de öder.

    Hakim bilirkişi raporuna uymak zorunda mı?
    Bilirkişi raporu kural olarak hâkimi bağlamaz. Hâkim, raporu serbestçe takdir eder.

    Bilirkişi raporundan sonra mahkeme biter mi?

    Bilirkişi Raporunun Teslimi ve Taraflara Tebliği
    HMK m. 280 hükmü raporun mahkemeye, CMK m. 67, f. 1 hükmü ise ilgili mercie (Cumhuriyet savcılığına, hâkime veya mahkemeye) teslim edileceğini öngörmektedir. Özellikle burada mahkemeden anlaşılması gereken, yazı işleri müdürlüğüdür[22].

    Bilirkişi raporu kesin delil midir?
    Bilirkişi raporu doktrinde takdiri delil olarak kabul edilmektedir11. incelemesi bakımından vurgulanmıştır. Dolayısıyla bilirkişi raporunun delil niteliği taşıdığı, ancak hâkimin bilirkişi raporuyla doğrudan bağlı olmadığı ifade edilebilir.

    Mahkemede bilirkişi kaç günde sonuçlanır?
    6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun m. 274(1) hükmü "Bilirkişi raporunun hazırlanması için verilecek süre üç ayı geçemez. Bilirkişinin talebi üzerine, kendisini görevlendiren mahkeme gerekçesini göstererek, süreyi üç ayı geçmemek üzere uzatabilir.

    Devlet memurları bilirkişilik yapabilir mi?
    Bu hükümler çerçevesinde Devlet memurlarının atamaya yetkili amirin izni olmaksızın mahkemelerde bilirkişi olarak görev yapmaları ve takdir olunan bilirkişi ücretlerini almalarının mümkün bulunduğu mütalaa edilmektedir.

    Bilirkişi raporunda nelere dikkat edilmeli?
    Bilirkişi raporu, tam olmalı, kısa, açık, doğru olmalı ve uygun bir dille kaleme alınmış olmalıdır. Raporun tamlığı, eksik olmaması demektir. Gerçi bilirkişinin raporunun eksik olması veya çelişkili bulunması halinde, hakimin aynı bilirkişilerden ek rapor alması mümkündür.

    Bilirkişi raporu uyapta görülür mü?
    Bilirkişiler, UYAP Bilişim Sistemi'ne Bilirkişi olarak tanımlandıktan sonra sahibi oldukları e-imza veya m-imza ile e- devlet kapısı üzerinden UYAP Bilirkişi Portal Bilgi Sistemi'ne giriş yapabilirler.

    Bilirkişi raporu ne zaman kesinleşir?
    Burada rapora itiraz için taraflara tanınmış bulunan onbeş günlük süre, kesin süredir; hak düşürücü bir nitelik taşır. Dolayısıyla, taraflar, bu süre içerisinde, itirazlarını dile getirmez ise bilirkişi raporu, onlar bakımından kesinleşir; yani taraflar rapora itiraz olanağını tümüyle kaybederler.

    Bilirkişi raporu kaç kişiden oluşur?
    (1) Mahkeme, bilirkişi olarak, yalnızca bir kişiyi görevlendirebilir. Ancak, gerekçesi açıkça gösterilmek suretiyle, tek sayıda, birden fazla kişiden oluşacak bir kurulun bilirkişi olarak görevlendirilmesi de mümkündür.

    Bilirkişi raporuna itiraz edilince ne olur?
    Bu maddeye istinaden bilirkişi raporuna itiraz edince ne olur? Sorusuna cevap olarak sizlerin bu şekilde alacağınız özel mütalaa raporu sağlam bir dayanak olacak ve hakim de tekrar bilirkişi raporu aldırarak doğru bir yargılama yapmış olacaktır.

    Bilirkişi raporu olumsuz olursa ne olur?
    Buna göre, taraflar, bilirkişi raporunun, kendilerine tebliği tarihinden itibaren iki hafta içinde, raporda eksik gördükleri hususların, bilirkişiye tamamlattırılmasını; belirsizlik gösteren hususlar hakkında ise bilirkişinin açıklama yapmasının sağlanmasını veya yeni bilirkişi atanmasını mahkemeden talep edebilirler.

    Hakim bilirkişi raporunun aksine karar verebilir mi?
    Bilirkişi incelemesi sonucu alınan görüş bir takdiri delil olduğundan hâkim gerekçelerini açıkça ortaya koymak suretiyle bilirkişi raporunun aksine de karar verebilir (Murat Atalı/İbrahim Ermenek/Ersin Erdoğan, Medeni Usul Hukuku, Ankara 2019, s.536).

    Hakim bilirkişi raporu ile bağlı mıdır?
    Sonuç olarak hakim, karar verirken bilirkişi raporundan faydalanmaktadır.

    Bilirkişi raporuna nasıl itiraz edilir?
    Bilirkişi raporuna itiraz edilmesi dilekçe ile olur. Uyuşmazlığın her iki tarafı da raporun itirazı talebine yönelik “bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi” hazırlayarak raporun sunulduğu mahkemeye iletebilirler. Tarafların itiraza yönelik hazırladıkları dilekçe açık ve anlaşılır olmalıdır.



    BOŞA ATILMIŞ İMZA

    SIKINTI DUYULAN SENET

    BAŞKA BİR AMAÇ İÇİN ATILMIŞ İMZANIN

    ÜZERİNİN SONRADAN DOLDURULMASI NETİCESİNDE Mİ?

    OLUŞTURULMUŞTUR
    TESİPİTİ İÇİN

    İBS KRİMİNAL

    0 212 830 0946
    0 505 485 4870
    0 532 355 3426

    İMZA SİZİN Mİ?

    YAPILAN BİR ALIŞ VERİŞE İSTİNADEN VERMİŞ OLDUĞUNUZ BELGE (SENET VS.)  ÜZERİNDEKİ İMZANIZIN; ARADAN GEÇEN UZUN ZAMANDAN KAYNAKLI OLARAK SİZE AİT OLUP OLMADIĞINA DAİR DÜŞMÜŞ OLDUĞUNUZ ENDİŞEDEN KURTULMAK İÇİN YAPILACAK BİR İMZA İNCELEMESİ İLE ENDİŞENİZDEN KURTULUN VE TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN DURUMLARA DÜŞMEYİN

    TESİPİTİ İÇİN

    İBS KRİMİNAL

    0 212 830 0946
    0 505 485 4870
    0 532 355 3426

    İMZAYI NEREYE ATTIN

    AMAN DİKKAT;

    EV, ARSA, ARABA VS. BEĞENİP YAPILAN PAZARLIK SONRASINDA HEYECANLA İMZALARI NEREYE ATIYORSUNUZ.

    ARADA BEDEL YAZILMIŞ-YAZILMAMIŞ SENET VARMI?

    CANI YANIP SOLUĞU MAHKEMELERDE ALAN BİRÇOK KİMSE VAR.

    MALESEF HEYECANLA BOŞ SENEDE İMZAYI ATMIŞ HABERİ YOK.

    BÖYLE DURUMA DÜŞMEMEK İÇİN; DOLDURULAN BELGELERİN BİR FOTOKOPİSİNİ İSTEYİN.

    İBS KRİMİNAL

    0 212 830 0946
    0 505 485 4870
    0 532 355 3426